πίσω στο blog
02.02.2017
Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον Ντόναλντ Τραμπ;

Δημοσκόπηση για το πώς κρίνουν οι Έλληνες τις πρώτες μέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε η aboutpeople για λογαριασμό της Athens Voice και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

To 29,2% των ερωτώμενων έχει θετική άποψη για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, το 62,7% αρνητική, ενώ δεν απαντά το 8,1%. Σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες (56,6%) πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι χειρότερος πρόεδρος από ό,τι ο προκάτοχός τους Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το 20,6% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερος και το 15,9% ότι θα είναι περίπου το ίδιο.

Όσον αφορά στο περίφημο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ανθρώπων προερχόμενων από συγκεκριμένες χώρες και το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων παγκοσμίως, φαίνεται ότι και οι Έλληνες διαφωνούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Έτσι βλέπουμε το 70,8% να το κρίνει αρνητικά, ενώ  ένας στους τέσσερις ερωτώμενους το κρίνει θετικά. Τέλος στην ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλής μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, το 60,8% απαντά λιγότερο ασφαλής, το 19,5% περισσότερο και το 19,7% δεν έχει σχηματίσει άποψη.

Δείτε περισσότερα

 

Πηγή: Athens Voice, «Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον Ντόναλντ Τραμπ;», 02.02.2017

BLOG
Banner