πίσω στο blog
08.01.2016
Προφητείες, Ψεκασμοί, Εξωγήινοι: μια έρευνα… αλλιώς!

Το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στον χώρο των δημοσκοπήσεων, με μια έρευνα… αλλιώς! Ρωτήσαμε τα πάντα: για πολιτική, για οικονομία, για τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό – μα και για τις προφητείες του Γέροντα Παϊσιου, για τους ψεκασμούς που… ψιθυρίζονται από στόμα σε στόμα τα τελευταία αρκετά χρόνια, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην έρευνα συμμετείχαν 503 άτομα άνω των 18 ετών, με e- και τηλεφωνικά ερωτηματολόγια, διήμερη εκτέλεση (5-6 Ιανουαρίου) και περιθώριο τυπικού στατιστικού σφάλματος συν/πλην 4% – και οι απαντήσεις είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες.

Σχετικά με το τι θεωρούν πιθανό οι συμμετέχοντες στην έρευνα να γίνει μέσα στο 2016, η δημιουργία νέων κομμάτων και οι εκλογές συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά (70,4% και 51%), ενώ με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν ένας παγκόσμιος πόλεμος (26%), η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας (22,7%), σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα (17,5%). Η διάλυση της ΕΕ και η επιστροφή στη δραχμή σημειώνουν μικρότερα ποσοστά (13,4% και 11,3%).

Οι Έλληνες εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ σε συνολικό ποσοστό άνω του 70% αλλά υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις κυρίως μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και μικρότερες ανά φύλο και ηλικία – Ενώ εξακολουθούμε βεβαίως να «ανήκομεν εις την Δύσιν»… Ένας στους τρεις από εμάς πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι, ένας στους τέσσερις πιστεύει στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου και άλλος ένας δεν παίρνει θέση, …ενώ ένας στους τρεις πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!

Δείτε περισσότερα

Πηγή: Athens Voice, “Μας ψεκάζουν; Υπάρχουν εξωγήινοι;”, 8.01.2016

BLOG
Banner