πίσω στο blog
24.03.2016
Η πολιτική, οι πολιτικοί και τα likes

Πόσα likes συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει τα περισσότερα reactions; Ποιο κόμμα είναι περισσότερο ενεργό στο διαδίκτυο; Η έρευνα της About People έχει τις απαντήσεις – και τις μοιράζεται μαζί σας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στη σελίδα του στο Facebook, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τα περισσότερα reactions. Το Ποτάμι «ανεβάζει» τα περισσότερα posts, αλλά έχει το μικρότερο μερίδιο σε σχόλια, ενώ στο Twitter η Φώφη Γεννηματά είναι η πιο δραστήρια πολιτική αρχηγός, αλλά με τους λιγότερους followers. Το ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας, πάντως, διατηρούν με έναν τρόπο «συνεπή» στάση: δεν διατηρούν προφίλ ούτε στο Facebook ούτε στο Twitter.

Το συμπέρασμα από την έρευνα της εταιρείας About People για την παρουσία των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ηγετών τους στα social media είναι ότι… δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Η δημοφιλία ενός κόμματος στις κοινωνικές πλατφόρμες δεν παραπέμπει ευθέως στη δυναμική του στο εκλογικό σώμα, τα likes και οι followers δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε ψήφους, ενώ από τα πιο σταθερά εκλογικά ποσοστά διατηρούν όσοι απέχουν εντελώς από την online κοινότητα.

Δείτε περισσότερα

Πηγή: Η Καθημερινή, «Η ελληνική πολιτική σκηνή σε likes», 24.03.2016

BLOG
Banner