πίσω στο blog
03.03.2017
Η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων

Λίγες μέρες μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σόκαρε την Ελλάδα, τo athensvoice.gr παρουσιάζει την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η aboutpeople για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούν οι Έλληνες και τα αποτελέσματα θα πρέπει αν μη τι άλλο να μας προβληματίσουν.

Τον τελευταίο χρόνο, το 34,4% των οδηγών αυτοκινήτου έχει πραγματοποιήσει έστω μία διαδρομή χωρίς ζώνη ασφαλείας, ενώ το 42,4% των μοτοσικλετιστών χωρίς κράνος. Το 22,5% των ερωτώμενων έχει περάσει με κόκκινο και το 21,5% έχει οδηγήσει μετά από κατανάλωση 2-3 ποτών. Περίπου 6 στους 10 απαντούν ότι έχουν οδηγήσει με ταχύτητα πάνω από το επιτρεπτό όριο και σχεδόν οι μισοί (46,1%) οδήγησαν μιλώντας στο κινητό, στέλνοντας sms ή σερφάροντας στο ίντερνετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 16,6% των ερωτώμενων απάντησε αρνητικά σε όλες τις ερωτήσεις της έρευνας, ενώ 3 στους 10 έχουν κάνει τουλάχιστον τρεις από τις παραπάνω παραβάσεις. Όπως μας εξηγεί ο διευθυντής της aboutpeople Πέτρος Ιωαννίδης, οι άνδρες οδηγοί είναι πρωταθλητές σε όλες τις παραβάσεις με σημαντική διαφορά από τις γυναίκες, πλην της ενασχόλησης με το κινητό εν ώρα οδήγησης.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πηγή: Athens Voice “Δημοσκόπηση της Athens Voice: Οι άνδρες οδηγοί είναι πρωταθλητές στις παραβάσεις”, 03/03/2017

BLOG
Banner