πίσω στο blog
20.01.2016
Η μάχη για τον μεσαίο χώρο

Η επικαιρότητα τρέχει και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς – μαζί και το πολιτικό σκηνικό. Έπειτα από την πρόσφατη εκλογή τού επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ποιος αναμένεται να είναι αυτός που θα καταφέρει να κερδίσει τον πολυπόθητο «μεσαίο χώρο»;

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στηρίχθηκε σε μια (σχεδόν άψογη) καμπάνια που στόχο είχε να τον παρουσιάσει ότι επιδιώκει μια ΝΔ πέρα από τα κλασικά της όρια, μια ΝΔ που χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων, μια ΝΔ που μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Απέναντί του είχε τον «μεταβατικό» Πρόεδρο της ΝΔ, αυτόν που είχε ήδη χάσει μια εκλογική αναμέτρηση και όπως έδειχναν η στήριξη των στελεχών και οι μετρήσεις εκπροσωπούσε το «παλιό» στο συγκεκριμένο κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε επίσης να «νικήσει ακόμα και το επώνυμό του» σε μια περίοδο που η οικογενειοκρατία βάλλεται από παντού. Κρίσιμος παράγοντας σε αυτό η «μη θερμή» στήριξη από την αδερφή του.

Τελικά η εκλογή του εκτός από τις αλκυονίδες μέρες που έφερε στη ΝΔ, όπως δείχνουν οι πρόσφατες μετρήσεις, έχει πυροδοτήσει και μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον των κομμάτων που βρίσκονται αριστερότερα της ΝΔ και δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύς λόγος γίνεται και πάλι για το ποιος θα κυριαρχήσει στο μεσαίο χώρο και το άγχος που έχει δημιουργηθεί σε ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ είναι ευδιάκριτο.

Δείτε περισσότερα

Πηγή: Athens Voice, «Ποιος θα κυριαρχήσει στο μεσαίο χώρο;», 20.01.2016

BLOG
Banner