πίσω στο blog
19.11.2021
Ο λαός θέλει; Το ΚΙΝΑΛ μπορεί;

Ο πολιτικός αναλυτής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης, γράφει στο NEWS 24/7 για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και τα σενάρια για το μέλλον του κόμματος.

Αν ψηφίσουν πάνω από 150.000-180.000 άτομα εν μέσω πανδημίας θα είναι μια τεράστια επιτυχία. Αν στην ατζέντα τους οι υποψήφιοι θέσουν πολιτικά ζητήματα ουσίας και δεν αναλωθούν σε κοκορομαχίες, αυτό θα τραβήξει την προσοχή των πολιτών. Τουλάχιστον μιας κρίσιμης μερίδας που νιώθει πολιτικά μετέωρη και έχει ανάγκη να ακούσει προτάσεις πολιτικής για το παρόν και το μέλλον, προτάσεις που να αφορούν τη λειτουργία της δημοκρατίας, την υγεία και την ασφάλιση, τα εργασιακά, την κλιματική κρίση, την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Και ερχόμαστε στο ζήτημα της ηγεσίας που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εποχή μας. Ο ιδανικός επόμενος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα είχε τις οργανωτικές ικανότητες του Νίκου Ανδρουλάκη, τις καινοτόμες προτάσεις του Παύλου Γερουλάνου, την ηθική του Χάρη Καστανίδη, τη μαχητικότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, την προοδευτικότητα και τη διεθνή εμπειρία του Γιώργου Παπανδρέου και την φρεσκάδα του Παύλου Χρηστίδη. Ιδανικός ηγέτης όμως δεν υπάρχει – και ο καθένας από τους παραπάνω έχει τα υπέρ αλλά έχει και τα κατά του. Όποιος και αν εκλεγεί όμως θα πρέπει να έχει κατά νου ότι οι -εν δυνάμει- ψηφοφόροι του κόμματος προτιμούν ξεκάθαρα την αυτόνομη πορεία του ενώ σε καμία περίπτωση η καρδία τους δεν χτυπάει στα «δεξιά». Και μπορεί στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να καταγράφεται μια μεγαλύτερη «συμπάθεια» προς το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται κυρίως α) στο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ξεχαστεί και β) στο ότι η πανδημία έχει παγώσει τον πολιτικό χρόνο και η ΝΔ δεν εφαρμόζει ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα εξαιτίας της μεγάλης αυτής κρίσης.

Αν λοιπόν το ΚΙΝΑΛ μπορέσει και κινηθεί ιδανικά το επόμενο χρονικό διάστημα, αυτό θα σημαίνει την «ανάστασή» του και την επιστροφή σε ποσοστά του παρελθόντος; H απάντηση είναι όχι, δεν είναι αυτό το πλέον πιθανό σενάριο. Μπορεί να επανατοποθετηθεί στην πολιτική σκακιέρα ως κάτι το νέο απέναντι σε δύο κόμματα που έχουν δοκιμαστεί και κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια; Η απάντηση είναι ναι, υπό προϋποθέσεις. Είναι έτοιμοι οι πολίτες να ακούσουν ξανά το ΚΙΝΑΛ και να το εμπιστευθούν; Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από το τι θα κάνει αυτό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: news247.gr, “ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο λαός θέλει; Το ΚΙΝΑΛ μπορεί;”, 18.11.2021

BLOG
Banner