πίσω στο blog
30.08.2023
Έρευνα Aboutpeople: Νέες ταυτότητες, κλιματική αλλαγή και εμβόλια – Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις νέες ταυτότητες, το NEWS 24/7 παρουσιάζει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της aboutpeople η οποία εξετάζει τον αντίκτυπο διάφορων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη.

Το 12,9% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι νέες ταυτότητες αποτελούν απειλή για την ελευθερία, με το 77,2% να διαφωνεί και το 9,9% να μην απαντά.

Όπως επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης: “Περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με το θέμα δηλώνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοιού, εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε σχέση με τις κομματικές προτιμήσεις εκείνων που είναι αρνητικοί με τις ταυτότητες, προηγούνται όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη, έπονται οι ψηφοφόροι της Πλεύσης Ελευθερίας και ακολουθούν οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα:

Το 76,5% απάντησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον, ενώ το 17,5% εκτιμά ότι «δεν υπάρχει σημαντική κλιματική αλλαγή και είναι υπερβολές όσα λέγονται για το θέμα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: news247.gr, “Έρευνα Aboutpeople: Νέες ταυτότητες, κλιματική αλλαγή και εμβόλια – Τι πιστεύουν οι Έλληνες”, 29/08/23

BLOG
Banner